apr 15

Update online shops

Lieve bokkers

In de boktbib kunnen jullie, met dank aan onze moderatoren Saar en SteM voor het opzoek- en checkwerk en met dank aan Weidepaard om op te merken dat de eerste lijst gedateerd was, een vernieuwde lijst van online ruitershops terugvinden!
Neem hier zeker eens een kijkje wanneer je op zoek bent naar spullen voor paard en ruiter online. Ken je nog een online shop waar je erg tevreden van bent? Laat het ons weten en dan vullen we deze lijst aan.

Groetjes
Het moderatorenteam van Bokt.be

apr 15

Bokker in de kijker: Siilke

Onze paasbokker in de kijker is Siilke. Haar volledige interview vind je hier.


Siilke en Concrete Z

Wie is Siilke?
Ik ben een 20-jarige studente Criminologie. Door de week zit ik daarom op kot in Leuven, maar al mijn vrije momenten spendeer ik in Geel bij mijn eigen paardje en de paardjes van V*alerieB. Ik help er mee met de dagdagelijkse klusjes en leer op de vrije momenten zoveel mogelijk bij over alles wat met paarden te maken heeft. De nadruk ligt bij ons vooral op een eerlijke communicatie met de paarden en rijtechnisch focussen we op het rechtrichten en een correcte zit. Ik woon op die momenten nog bij mijn ouders en daar wonen ook nog mijn 13-jarige Amerikaanse Stafford die Zora heet en een iets jongere kater met de naam Geuze.

mrt 31

Bokker in de kijker: Lesley

Lesley is deze keer aan de beurt als bokker in de kijker.
Het volledige relaas lees je hier.

Lesley en Becky

Wie is Lesley?
Hey allemaal! Ik ben Lesley, een jonge vrouw van ondertussen al 21 jaar oud. Zoals de meeste Bokkers ben ik een echte dierenliefhebster en ben dan ook de trotse eigenaresse van mijn paard Becky, mijn Maltezer Toby en mijn kat Liesje.
Na een studie in Toerisme ben ik uiteindelijk op dispatch beland, maar ik hoop ooit te kunnen terugkeren naar de luchthaven, gezien dit echt mijn droomjob is.

mrt 18

Bokker in de kijker: Lisalovekira

Deze keer zetten we Bokker lisalovekira in de kijker.
Neem snel hier een kijkje.


lisalovekira met Fleur en Kira

Wie is lisalovekira? 
Ik ben een meisje van 18 die dierengek is ten top. Ik heb 2 honden, 1 kat en 2 paarden.  Ik volg dierenzorg op de tuinbouwschool in Sint-Truiden. Het liefste ben ik bezig met mijn pony’s.

mrt 02

Bokker in de kijker: Hafje81

Onze Bokker in de kijker is deze keer Hafje81.
De rest van het interview vind je hier.

Hafje81 met Arno en Pepijn

Wie is Hafje81?
Dag iedereen, mijn naam is Tine. Ik ben 32 jaar en moeder van een 2,5-jarige dochter. Momenteel ben ik zwanger van mijn tweede spruit. Reeds 12 jaar ben ik werkzaam als bedrijfsverpleegkundige/preventieadviseur bij een externe preventiedienst waar ik ook mijn man heb leren kennen. Buiten 2 paardjes, heb ik nog 2 katten die thuis de boel op stelten zetten.

feb 27

De week van FHE: Vie

bokt1

De laatste persoon die jullie zeker een bezoekje moeten brengen is Vie.

- Welke demo breng je?

So you think you can train – I train my horse’s brain
Bij clickertrainen staat belonen centraal, maar ook hardop zeggen tegen je paard dat hij het goed heeft gedaan (door middel van een bridge, aka click, ex, yes enz.),  moeilijke oefeningen in héle kleine stukjes knippen en daarna weer stap voor stap opbouwen. Clickertraining is spelenderwijs leren, in een strak en correct stappenplan. Het resultaat is een vrolijk, actief meewerkend, zelfdenkend paard.

Flanders Horse Expo is het moment van de waarheid voor 5 clickertrainers. Samen stappen ze in een “battle” om te kijken hoe hun paarden het doen, in een overzicht van allerlei grondwerkoefeningen van schrik- en obstakeltraining over agility tot vrijheidsdressuur. Wie doet het beter?
Duur: 20 minuten

Presentatie: Inge Teblick, met medewerking van Sylvie Broos (Bokker Vie) , Saskia De Clercq (Bokker Amoreke), Lieke Santman, An Van den Ende, Anneke Hollanders en Tapi (boktpaard), Zyta (boktpaard), Dorre, Liv, Ed, Zyta, Fleur, Twister, Cornetto en Frisco.

Het begint met een klik – I train my horse’s brain
Bij clickertrainen staat belonen centraal, maar ook hardop zeggen tegen je paard dat hij het goed heeft gedaan (door middel van een bridge, aka click, ex, yes enz.),  moeilijke oefeningen in héle kleine stukjes knippen en daarna weer stap voor stap opbouwen. Clickertraining is spelenderwijs leren, in een strak en correct stappenplan. Het resultaat is een vrolijk, actief meewerkend, zelfdenkend paard.

Hoe begin je met clickertraining? Hoe leg je je paard uit dat hij een voerbeloning niet uit je zakken mag komen halen? Wat zijn goede basisoefeningen? Clickertraining wordt gebruikt van vrijheidsdressuur tot in het Amerikaanse Olympische team, maar hoe kan ook jij clickertraining meteen beginnen gebruiken in de dagelijkse omgang (incl. opzadelen, hoefsmid, dierenarts,…)?
Duur: 25 minuten.

Presentatie: Inge Teblick, met medewerking van Sylvie Broos en Saskia De Clercq, en de haflingers Tapi en Zyta.

- Welk paard breng je mee? (+ informatie over je paard)

Tapioka, Haflinger merrie, 6 lentes jong.
Tapi kwam ooit als klein Tapi’tje bij Sylvie terecht en sindsdien zijn zij een onafscheidelijk duo!

- Foto

- Wanneer geef je deze demo? Hoe laat? In welke piste?

Vrijdag:
11h00 – 11h25: Het begint met een klik (longeerring)
12h20 – 12h40: So you think you can train (demopiste hal 5)

Zaterdag:
12h50 – 13h10: So you think you can train (demopiste hal 5)
16h35 – 17h00: Het begint met een klik (longeerring)

Zondag:
11h00 – 11h25: Het begint met een klik (longeerring)
12h20 – 12h40: So you think you can train (demopiste hal 5)

- Heb jij een stand waar we ook een kijkje kunnen gaan nemen?

Onze stand is in hal 3 (stand 3117)

feb 27

De week van FHE: Inn

bokt1

De derde bokker die we tijdens de week van Flanders Horse Expo onder de loep nemen is Inn.

- Welke demo breng je?
Eerst wordt in de piste een korte uiteenzetting over endurance (15′ a 20′) gegeven om onze disciplines tijdens dit hippisch evenement te promoten. Daarna volgt de uitreiking  voor de laureaten van de Flanders Endurance Cup 2013 de laureaten van de Belgian Cup 2013, en de winnaars van de VLP Horsemolens endurance awards waaronder Master Award (100km), de Professional Award (120km) en de Expert Award (160km) 2013. De demo zal gereden worden door enkele ruiters die hun prijs(zen) te paard komen afhalen. Endurance is nu niet de geschikte tak van de paardensport om in een binnenruimte te demonstreren en zeker niet in een kleine piste dus het zal vooral door de spreker uitgelegd worden. Maar men kan wel de uitrusting zien van paard en ruiter alhoewel we in witte broek moeten komen iets wat we enkel op een podium dragen.

Welk paard breng je mee? (+ informatie over je paard)
Ik breng Florida J mee een 11j Arabische volbloed merrie zij zal de demo meerijden en ook 4 prijzen afhalen. De 1ste pl. Belgian cup, de Professional – en de Expert Award en omdat ik geen twee paarden tegelijk kan rijden zal ik met haar ook de prijs van haar zoon afhalen 4de pl. Belgian cup.

Foto Florida J in actie

- Wanneer geef je deze demo?
zondag 2 maart

- Hoe laat?
13.00 u – 13.45 u

- In welke piste?
Demopiste hal 3

- Heb jij een stand waar we ook een kijkje kunnen gaan nemen?
Meer informatie bij de VLP stand of zie ook seminarieruimte 14u45-15u30 voor de infosessie ‘Start to Endurance’  VLP

- Leuke weetjes over jouw demo/paard/jouzelf?
Een aanrader voor hen die graag buitenritten maakt om toch eens een kijkje te gaan nemen wat endurance eigenlijk inhoud. Ikzelf rij endurance gedurende een 15 jaar vorig jaar heb ik met Florida J een 90km gewonnen dan een 120km in Frankrijk ook gewonnen dan onze eerste 160km uitgereden in Luxemburg en alsook ook nog 100km in Rouvroy en de 80km in Villers Poterie gewonnen om zo de Belgische cup te winnen. Ik ben enkel maar één van de pionnen in de Demo. Jan Deprez zal waarschijnlijk de demo leiden en inspreken.

feb 25

De week van FHE: Maestroox3

De tweede bokker die we uitlichten is Maestroox3.

Welke demo breng je? Vrijheidsdressuur: Hoe begin je hiermee? – Klaartje Van Steen / Cavalli Naturali

Wanneer geef je deze demo? Hoe laat? In welke piste? Zaterdag 1 maart › Demopiste-hal 3 › 12u45-13u15

Equus2013

 

 

 

 

 

 

 

Welk paard breng je mee? Bram is een 5 jarige palomino bonte shetlander ruin met 1 maanoog. Bram werkt echt super graag voor je . Een droompony voor ieders , een pony dat geen stap verkeerd zet.Ik heb hem ondertussen al 2 jaar! Bram heb ik opgevangen omdat hij verwaarloosd werd.Terwijl hij aan het versterken was,ben ik begonnen met vrijheidsdressuur (flehmen, jambette,..).Ik had al snel door dat hij snel leerde en begon grotere kunstjes te vragen zoals zitten en liggen , dat kende hij op 3 dagen!

FHE ’13

feb 22

De week van FHE: Bijke

bokt1

De eerste bokker die we in de spotlights plaatsen is Bijke met haar paard Safirr.

- Welke demo breng je? Ik doe mee in de demo Communicatietraining van Cavalli naturali
- Welk paard breng je mee? Safirr is een 13-jarige arabische ruin. Zijn favoriete hobby’s zijn eten, met de vriendjes spelen en rollen, rollen en nog eens rollen. Wit is nu eenmaal absoluut niet in de mode
Doordat we met een aantal vriendinnen op stal interesse hadden in de 5-delige cursus communicatietraining van Cavalli Naturali, zijn we daar dan ook mee begonnen. We hebben er ondertussen 3 delen op zitten rond grondwerk, werken in vrijheid en werken met rustpunten. Heel interessant allemaal. Over die delen gaat dan ook de demo. 
Verder gaan Safirr en ik graag wandelen, rijden we ‘would-be’-western, hobbelen we wel eens op barebackpad en neckrope, voetballen we, werken we aan dubbellonge en dubbele lange lijnen.
Voorts is Safirr een enorme knuffel en steelt hij enorm veel harten op stal, vooral ook bij mensen die arabieren maar niks vonden tot ze hem ontmoetten.
- Wanneer geef je deze demo? Hoe laat? In welke piste?
De demo gaat door op zondag 2 maart in de westernpiste om 12u30. Opgelet voor iedereen die op dat moment net aan de piste zijn boterhammen/sandwiches/pistolets wenst op te eten, Safirr eet dat ook.
- Heb jij een stand waar we ook een kijkje kunnen gaan nemen?
Ik heb zelf geen stand, maar iedereen is natuurlijk welkom om meer informatie te vragen aan de stand van Cavalli Naturali, als ze interesse hebben in wat zij doet en wat zij ons leert
- Leuke weetjes over jouw demo/paard/jouzelf?
Het enige leuke weetje dat ik kan bedenken is dat Safirr het goede demovoorbeeld al gehad heeft in de papa, die zich eerder als vertegenwoordiger van de arabier liet zien op Flanders Horse Expo, dus hopelijk zit het in de genen.

feb 22

Bokker in de kijker: Mabelle

Onze Bokker in de kijker voor deze periode is Mabelle.
Wi je meer weten over haar, klik dan hier.


Mabelle met Sundancer en Habanero

Wie is Mabelle?
Hallo, ik ben Mabelle, mijn nicknaam rijmt op Michèle, wat dus ook mijn officiële naam is. Ik ben een middle-aged dame van binnenkort 65 jaar. Ik wil best nog kwijt dat ik 1.55m groot (;) ) ben en dat ik een klein beetje te veel weeg naar mijn zin, maar het is nog niet dramatisch (LOL). Als jullie dit lezen ben ik 40 jaar getrouwd (16.02.1974), ik heb twee zonen, twee schoondochters en twee kleinkinderen. Voorts heb ik nog 3 leuke honden waar ik HS mee loop en in 2 verschillende hondenwandelclubs mee ben.

Oudere berichten «