nov 23

(Geen titel)

Onze kersverse Bokker in de kijker is MnBollekes. Lees hieronder al wat meer over haar.
Snak je toch naar meer? Klik dan hier!


MnBollekes met Newlyn en Mita

Wie is MnBollekes?
Mijn naam is Stephanie, 24 jaar. Afkomstig uit Zwevegem (West-Vlaanderen).
Momenteel nog wonend bij mijn ouders, wel aan het uitkijken naar een huis samen met mijn vriend (waar ik bijna 6 jaar mee samen ben).
Er is één iets waar iedereen me van kent en dat zijn dieren; ik ben een hele grote dierenliefhebber (behalve spinnen). Zelf heb ik thuis een koppel guppies die momenteel jonkies hebben, 2 kuifhoentjes (Houppe en Tolle), in principe staat de kat (Klientje) ook op mijn naam maar eens ik verhuis zal die hier blijven en natuurlijk als laatste heb ik nog mijn 2 bollekes van een shetlanders. Verder lopen er nog 4 andere kippen (2 gewone legkippen van mijn ouders en 2 Amerikaanse legkippen van mijn broer) en 4 geiten (waarvan 1 tam). Dan hebben we nog een koppel grasparkieten in een volière buiten en een grote ijzeren kuip met een hoop goudvissen.
Naast dieren komen kinderen… Ik ben dan ook kinderverzorgster (binnenkort hopelijk zelfstandig) en daarnaast heb ik ook het diploma kunstnagelstyliste. Dit doe ik vooral als hobby, indien ik kan of het nodig is zou ik dit in bijberoep starten.

nov 10

Bokker in de kijker: Katinka103

Het is alweer tijd voor een nieuwe bokker in de kijker en dat is deze keer Katinka103.
Meer weten over haar? Lees dan hier het vervolg!


Katinka103 met Lolita, Nevin en Ramon

Wie is Katinka103?
Ik ben An, 38 jaar, en woon in het mooie Pajottenland, helemaal niet ver van de taalgrens. Ik ben getrouwd en samen hebben wij 3 lieve kids: een zoon van van 12 jaar en 2 dochters van 10 en 8 jaar.
Ons huisje kochten we met het oog op ‘dieren thuis’, en dus staan/lopen er hier 3 briesende viervoeters, een hele hoop kippen en hanen, 3 katten en last but not least: een resem kanaries en zebravinken.
Het gevogelte wordt verzorgd door manlief, terwijl de paarden de afdeling van de meisjes zijn. De zoon is niet zo zot van al dat paardengedoe en rijdt liever een stevig pak km op zijn stalen ros (met de papa dan).
Ik heb een meer dan fulltime job tijdens de week en ben dan ook blij dat mijn man een deel van het huishouden overneemt. De kids zie ik dan niet zoveel, dus probeer ik die tijd goed te plannen. Ook het paardrijden tijdens de week is een moeilijke zaak, maar moeilijk gaat ook.
Weekends en vakanties ben ik er dan wel voor de kids en trekken we vaak naar zee, ook met de paardjes. Het is daar een beetje onze tweede thuis! Uitblazen na een drukke week tijdens een wandeling in de duinen of op het strand.
Mijn persoonlijkheid: veeleisend, ongeduldig, maar met paarden net heel geduldig, erg rustig en een levensgenieter. Erg vrolijk en optimistisch en naïef :-p.
Verder hecht ik meer waarde aan een leuk moment dan aan het huishouden. Maw.; als de was/strijk/stofzuiger eens moet blijven liggen om wat leuks te doen, dan is dat maar zo.
Naast werk, gezin en paarden blijft er geen tijd over maar dat vind ik helemaal niet erg. De paarden zijn mijn uitlaatklep en tevens mijn bron van energie.

nov 08

Vacature boardmoderator

Ondertussen hebben wij een nieuwe aanwinst voor ons team gevonden.
Alleszins bedankt voor de interesse en wij wensen Siilke veel succes toe met haar nieuwe functie!

Beste Bokkers,Wegens een aantal verschuivingen in moderator-land, hebben wij besloten een nieuwe vacature te plaatsen.
Om moderator te worden moet je uiteraard wel voldoen aan enkele punten.

Concreet hebben wij dus nodig:

- Iemand die tijd heeft om te modereren in THE PADDOCK (dressuur, western, springen, mennen, buitenrijden, overig)
- Iemand die zijn/haar partijdigheid aan de kant kan schuiven om nuchter te kunnen inspringen waar nodig.
- Iemand die als doel heeft om van Bokt.be een informatief en gezellig forum te maken.
- Iemand die bereid is samen te werken met anderen, om zo tot de beste oplossing te kunnen komen.
- Iemand die op taalkundig vlak geen grote blunders begaat en dus wel degelijk op de hoogte is van het gebruik van dt-regels etc.

Voel je je geroepen?
- Pb één van de moderators (niet allemaal!) met je zogenaamde ‘sollicitatie’.
- Zorg ervoor dat je zo compleet mogelijk bent over het wie-wat-waar-hoe-waarom-waarover-waardoor…. gedeelte. Hoe duidelijker, hoe vollediger ons beeld is over die persoon.
- Geef ook duidelijk de reden waarom jij een goede moderator zou zijn.

OF

Als je niet zelf wil gaan voor de rol van boardmoderator, kan je alsnog iemand anders naar voor brengen die in jouw ogen een goede moderator zou zijn. Daar houden wij ook zeker rekening mee, want de stem van de leden telt evengoed  mee.

We hopen snel onze nieuwe collega te mogen verwelkomen.

okt 21

Bokker in de kijker: Marjolein

Onze Bokker in de kijker is deze keer marjolein.
De rest van het interview kan je hier vinden.

marjolein met Irma en Moira

Wie is marjolein?
Ik ben een vrouw van 27 jaar. Ik woon in de provincie Vlaams-Brabant met mijn vriend, zijn zoon en onze 2 kindjes. Ik heb een dochtertje van 3,5j en mijn zoontje wordt deze maand al weer 2 jaar.
Daarnaast hebben we 3 katten, 1 hond, bak vol vissen en buiten lopen er nog wat kippen en een haan rond plus onze 3 paarden.
Ik ben iemand die erg sociaal is. Ik ben gek op bezoek, mensen die binnenlopen etc. Ik vind het dan ook doodnormaal dat mijn voorraadkast voorzien is op mensen die onverwacht blijven eten.
Veel tijd voor extra hobby’s heb ik niet naast de paarden. Af en toe probeer ik is in het zwembad te raken en verder draait mijn leven vooral rond werk, gezin en de paarden.

sep 29

Bokker in de kijker: Saar

Na een lange zomerstop is onze rubriek ‘Bokker in de kijker’ er weer.  Saar is de eerste die de spits mag afbijten. Lees de rest van haar verslag hier.

Saar en Bic

Wie is Saar?
Ik ben een jonge vrouw van 31 jaar, woonachtig te Brugge, gelegen West-Vlaanderen. Mijn echte naam is Sarah, maar ondertussen weet iedereen wel dat ik liever ‘Saar’ hoor. Ik heb een zoontje van 21 maand en een vriend.

sep 27

Actie: “Paard op de baan? Kalm aan!”

Beste leden

Wij willen graag dit initiatief van Faith_vda en MnBollekes in de verf zetten om andere weggebruikers bewust te maken van paarden op de openbare weg.

Zij hadden het idee om  T-shirts en truien te laten bedrukken met de tekst “PAARD OP DE BAAN? KALM AAN!” en de opbrengst hiervan te schenken aan The Old Horses Lodge vzw.
Aangezien het een prachtige combinatie is van twee zaken voor het goede doel, hopen we dat iedereen die interesse heeft in een T-shirt of een trui contact opneemt met de leden Faith_vda of MnBollekes.

Prijzen:

T-shirt: 15 euro
Trui: 35 euro

maten S tot XXL

AANDACHT: Op 7 december zijn de truien en T-shirts te zien tijdens de kerstmarkt van The Old Horses Lodge. Uiteraard kan je ze dan ook kopen of bestellen.

We hopen op deze manier een steentje bij te dragen aan een beter wederzijds respect op de weg, waar veiligheid boven alles het meest belangrijk is, alsook aan The Old Horses Lodge met hun jarenlange inzet voor paarden.

aug 19

Verslag boktkamp

Maandag was het zover. Na menig korte nachten en stress vertrokken we richting Bokt-kamp. Enkele Bokkers besloten al om het weekend ervoor aan te komen en de rest op te wachten. Tijdens de heenrit was het al spannend. Even voor de eindbestemming kwam er een trailer voor ons rijden. SteM en ik gisten of het een Bokker was of niet. Toen de trailer een afrit nam, waren we het niet meer zeker. Bij aankomst op Jeff’s Valley zagen we de trailer terug. Na onderweg Sien te hebben gestalkt met berichtjes, bleken het Sien’s paard Tinka en Kazan, het paard van Tasunke te zijn. Niet lang erna kwamen ook de andere Bokkers aan. Er werd kennis gemaakt, afgetast….En ja, hoor, de vrees om niet met elkaar op te kunen schieten, bleek ongegrond.
In afwachting van de weide mochten de paarden even op stal. Toen bleek dat we een Houdini onder de paarden hadden. Lambic ontsnapte half uit de stal…
Na wat wikken en wegen besloten we alle 9 paarden in 1 kudde op de weide te laten.  De Bokkers waren nerveuzer dan de paarden zelf. We verwachtten gegil, gebroken benen…maar neen, hoor. Er werden duo’s gevormd, Lambic werd verliefd, Suzy had wat last van karatemoves en Queenytoonde dat ze volhardend was in het sluiten van vriendschappen. Met een gerust hart konden we onze knorrende magen vullen om daarna op de rooster gelegd te worden tijdens een pittige vragenronde.

Op dinsdag werkten we in de voormiddag wat met de viervoeters, om in de namiddag tijdens een stapwandeling de mooie omgeving rond ons kampement te verkennen. Het werd een rustige en gezelige wandeling met aangename paarden.

Woensdag werden we onaangenaam verrast door een regenbui die aanhield van ‘s morgens tot in de late namiddag. Dit was de kans om onze talenten in het touwhalster maken te tonen. Weidepaard begeleidde ons met een engelengeduld door de verschillende stappen van het maken van leadropes en touwhalsters. Na veel gepruts verkregen we toch mooie creaties. Het klaarde op, dus splitsten we ons op in 2 groepen: rijden en grondwerk. Kazan toonde zich de woeste hengst toen Tinka op wandel vertrok, maar Tasunke en CMD wisten hem te temmen. SteM kroop zonder vrees en zonder zadel op de rug van Anaiz, terwijl Weidepaard haar kennis doorgaf. De wandelruiters trokken ondertussen een sprintje in het Lokerse groen.

De laatste dag brak aan met een stralende zon, dus tijd voor de fotoshoots! Het bleek dat we prinsessen onder ons hadden, een Arabier die meteen als westernpaard kon dienen en een Haflinger die uitblonk in het springen en ook wel een westernpaard wou zijn. Het meest veelzijdige duo bleken Luckygirl en Queeny te zijn, met als topper de gewaagde spron in westernoutfit en zonder handen. Met open mond, grote ogen en vol ongeloof aanschouwden we het onbevreesde duo.

boktkamp 2014 Het afscheid naderde, maar niet zonder evene een groepsfoto om deze geweldige vierdaagse vast te leggen.

We kijken terug op een kamp waar we ‘s avonds veranderden in weerwolven, burgers, helderzienden, heksen…en complotten smeedden om iemand te lynchen, we aten onze buiken rond, lachten wat af, brachten de nacht door naast enkele bommen,…maar bovenal kijken we met heimwee terugop een geweldig kamp. We vertrokken, maar niet zonder af te spreken dat dit voor herhaling vatbaar is.

Met dank aan Saar voor haar verslagje.

jul 29

Nieuw board

Sinds 28 juli 2014 heeft Bokt.be er een nieuw board bij: ‘buitenritten’.
Dit onderdeel is, zoals de naam al doet vermoeden, een board waarin leden kunnen praten over wandelingen die ze maken met hun paarden. Het leek ons zinvol om via deze weg informatie uit te wisselen over routes, logeeradresjes, apps, paardenverhuurcentra…

Om het board overzichtelijk te houden leek het ons aangewezen om berichten in verband met routes steeds te voorzien van een provincie en regio in de titel. Stel dat je een route ontwikkeld hebt in de buurt van Kruiskesberg in Bevel dan ziet je titel er als volgt uit: ANT – Bevel.

We hopen dat er talrijke routes uitgewisseld kunnen worden en dat er zo nog meer interessante wegen jullie pad kunnen kruisen!

jul 14

Bokker in de kijker: Haffiemaffie

Altijd al willen weten wie er schuilgaat achter de naam ‘Haffiemaffie‘?
Lees dan nu het volledige interview dat je hier kan vinden!


Haffiemaffie met Fleurtje

Wie is haffiemaffie?
Ik ben Nadia, 42 jaar, ben gehuwd en heb 2 dochters van 15 een 11 jaar. Zoals mijn nickname al zegt, ben ik dol op mijn haflingers. Daarnaast hebben we nog andere dieren: kippen (goudbrakels en een cochin kipje), konijnen, 2 cavia’s en de schapen en duiven van mijn schoonouders. Sinds 2 weken is er ook nog een klein zwart kitten bijgekomen en binnenkort komt er nog een kattenvriendje bij. En de katten van de buren komen hier ook elke dag langs om muizen te vangen in de stal. Het is hier dus best druk op ons klein neerhof.

jun 26

Bokker in de kijker: Atos

De bokker in de kijker is Atos, deze keer. Meer weten? Lees dan het volledige verslag na via deze link.

Atos en Merlin

Wie is Atos?
Hallo ik ben een 30 jarige vrouw. Mijn echte naam is annelies. Ik ben getrouwd en heb 2 prachtige dochters van 2 jaar en 3 jaar. Ik werk in de verzorgingssector.

Oudere berichten «