okt 21

Bokker in de kijker: Marjolein

Onze Bokker in de kijker is deze keer marjolein.
De rest van het interview kan je hier vinden.

marjolein met Irma en Moira

Wie is marjolein?
Ik ben een vrouw van 27 jaar. Ik woon in de provincie Vlaams-Brabant met mijn vriend, zijn zoon en onze 2 kindjes. Ik heb een dochtertje van 3,5j en mijn zoontje wordt deze maand al weer 2 jaar.
Daarnaast hebben we 3 katten, 1 hond, bak vol vissen en buiten lopen er nog wat kippen en een haan rond plus onze 3 paarden.
Ik ben iemand die erg sociaal is. Ik ben gek op bezoek, mensen die binnenlopen etc. Ik vind het dan ook doodnormaal dat mijn voorraadkast voorzien is op mensen die onverwacht blijven eten.
Veel tijd voor extra hobby’s heb ik niet naast de paarden. Af en toe probeer ik is in het zwembad te raken en verder draait mijn leven vooral rond werk, gezin en de paarden.

sep 29

Bokker in de kijker: Saar

Na een lange zomerstop is onze rubriek ‘Bokker in de kijker’ er weer.  Saar is de eerste die de spits mag afbijten. Lees de rest van haar verslag hier.

Saar en Bic

Wie is Saar?
Ik ben een jonge vrouw van 31 jaar, woonachtig te Brugge, gelegen West-Vlaanderen. Mijn echte naam is Sarah, maar ondertussen weet iedereen wel dat ik liever ‘Saar’ hoor. Ik heb een zoontje van 21 maand en een vriend.

sep 27

Actie: “Paard op de baan? Kalm aan!”

Beste leden

Wij willen graag dit initiatief van Faith_vda en MnBollekes in de verf zetten om andere weggebruikers bewust te maken van paarden op de openbare weg.

Zij hadden het idee om  T-shirts en truien te laten bedrukken met de tekst “PAARD OP DE BAAN? KALM AAN!” en de opbrengst hiervan te schenken aan The Old Horses Lodge vzw.
Aangezien het een prachtige combinatie is van twee zaken voor het goede doel, hopen we dat iedereen die interesse heeft in een T-shirt of een trui contact opneemt met de leden Faith_vda of MnBollekes.

Prijzen:

T-shirt: 15 euro
Trui: 35 euro

maten S tot XXL

We hopen op deze manier een steentje bij te dragen aan een beter wederzijds respect op de weg, waar veiligheid boven alles het meest belangrijk is, alsook aan The Old Horses Lodge met hun jarenlange inzet voor paarden. 

aug 19

Verslag boktkamp

Maandag was het zover. Na menig korte nachten en stress vertrokken we richting Bokt-kamp. Enkele Bokkers besloten al om het weekend ervoor aan te komen en de rest op te wachten. Tijdens de heenrit was het al spannend. Even voor de eindbestemming kwam er een trailer voor ons rijden. SteM en ik gisten of het een Bokker was of niet. Toen de trailer een afrit nam, waren we het niet meer zeker. Bij aankomst op Jeff’s Valley zagen we de trailer terug. Na onderweg Sien te hebben gestalkt met berichtjes, bleken het Sien’s paard Tinka en Kazan, het paard van Tasunke te zijn. Niet lang erna kwamen ook de andere Bokkers aan. Er werd kennis gemaakt, afgetast….En ja, hoor, de vrees om niet met elkaar op te kunen schieten, bleek ongegrond.
In afwachting van de weide mochten de paarden even op stal. Toen bleek dat we een Houdini onder de paarden hadden. Lambic ontsnapte half uit de stal…
Na wat wikken en wegen besloten we alle 9 paarden in 1 kudde op de weide te laten.  De Bokkers waren nerveuzer dan de paarden zelf. We verwachtten gegil, gebroken benen…maar neen, hoor. Er werden duo’s gevormd, Lambic werd verliefd, Suzy had wat last van karatemoves en Queenytoonde dat ze volhardend was in het sluiten van vriendschappen. Met een gerust hart konden we onze knorrende magen vullen om daarna op de rooster gelegd te worden tijdens een pittige vragenronde.

Op dinsdag werkten we in de voormiddag wat met de viervoeters, om in de namiddag tijdens een stapwandeling de mooie omgeving rond ons kampement te verkennen. Het werd een rustige en gezelige wandeling met aangename paarden.

Woensdag werden we onaangenaam verrast door een regenbui die aanhield van ‘s morgens tot in de late namiddag. Dit was de kans om onze talenten in het touwhalster maken te tonen. Weidepaard begeleidde ons met een engelengeduld door de verschillende stappen van het maken van leadropes en touwhalsters. Na veel gepruts verkregen we toch mooie creaties. Het klaarde op, dus splitsten we ons op in 2 groepen: rijden en grondwerk. Kazan toonde zich de woeste hengst toen Tinka op wandel vertrok, maar Tasunke en CMD wisten hem te temmen. SteM kroop zonder vrees en zonder zadel op de rug van Anaiz, terwijl Weidepaard haar kennis doorgaf. De wandelruiters trokken ondertussen een sprintje in het Lokerse groen.

De laatste dag brak aan met een stralende zon, dus tijd voor de fotoshoots! Het bleek dat we prinsessen onder ons hadden, een Arabier die meteen als westernpaard kon dienen en een Haflinger die uitblonk in het springen en ook wel een westernpaard wou zijn. Het meest veelzijdige duo bleken Luckygirl en Queeny te zijn, met als topper de gewaagde spron in westernoutfit en zonder handen. Met open mond, grote ogen en vol ongeloof aanschouwden we het onbevreesde duo.

boktkamp 2014 Het afscheid naderde, maar niet zonder evene een groepsfoto om deze geweldige vierdaagse vast te leggen.

We kijken terug op een kamp waar we ‘s avonds veranderden in weerwolven, burgers, helderzienden, heksen…en complotten smeedden om iemand te lynchen, we aten onze buiken rond, lachten wat af, brachten de nacht door naast enkele bommen,…maar bovenal kijken we met heimwee terugop een geweldig kamp. We vertrokken, maar niet zonder af te spreken dat dit voor herhaling vatbaar is.

Met dank aan Saar voor haar verslagje.

jul 29

Nieuw board

Sinds 28 juli 2014 heeft Bokt.be er een nieuw board bij: ‘buitenritten’.
Dit onderdeel is, zoals de naam al doet vermoeden, een board waarin leden kunnen praten over wandelingen die ze maken met hun paarden. Het leek ons zinvol om via deze weg informatie uit te wisselen over routes, logeeradresjes, apps, paardenverhuurcentra…

Om het board overzichtelijk te houden leek het ons aangewezen om berichten in verband met routes steeds te voorzien van een provincie en regio in de titel. Stel dat je een route ontwikkeld hebt in de buurt van Kruiskesberg in Bevel dan ziet je titel er als volgt uit: ANT – Bevel.

We hopen dat er talrijke routes uitgewisseld kunnen worden en dat er zo nog meer interessante wegen jullie pad kunnen kruisen!

jul 14

Bokker in de kijker: Haffiemaffie

Altijd al willen weten wie er schuilgaat achter de naam ‘Haffiemaffie‘?
Lees dan nu het volledige interview dat je hier kan vinden!


Haffiemaffie met Fleurtje

Wie is haffiemaffie?
Ik ben Nadia, 42 jaar, ben gehuwd en heb 2 dochters van 15 een 11 jaar. Zoals mijn nickname al zegt, ben ik dol op mijn haflingers. Daarnaast hebben we nog andere dieren: kippen (goudbrakels en een cochin kipje), konijnen, 2 cavia’s en de schapen en duiven van mijn schoonouders. Sinds 2 weken is er ook nog een klein zwart kitten bijgekomen en binnenkort komt er nog een kattenvriendje bij. En de katten van de buren komen hier ook elke dag langs om muizen te vangen in de stal. Het is hier dus best druk op ons klein neerhof.

jun 26

Bokker in de kijker: Atos

De bokker in de kijker is Atos, deze keer. Meer weten? Lees dan het volledige verslag na via deze link.

Atos en Merlin

Wie is Atos?
Hallo ik ben een 30 jarige vrouw. Mijn echte naam is annelies. Ik ben getrouwd en heb 2 prachtige dochters van 2 jaar en 3 jaar. Ik werk in de verzorgingssector.

jun 02

Bokker in de kijker: Hanne

Onze nieuwe bokker in de kijker is Hanne.

Hanne en Shuddy

Wie is Hanne?
Ik ben een jongedame van 20 jaartjes jong met een grote passie voor paarden! ;D Ik studeer Cross-Media ontwerp in de Arteveldehogeschool. Iedere zondagnamiddag vind je mij ook bij mijn leden in de Chiro. Na 12 jaar
lid, ben ik nu 2e jaar leidster. :)

mei 17

Bokker in de kijker: Silvermisty

Deze keer geven we de fakkel door aan Silvermisty.
Lees hier nog meer.

Silvermisty en Silver

Wie is Silvermisty?
Hallo daar! De naam Silvermisty komt van de volledige naam van m’n paard: Nikidi’s Silver Misty. Mijn echte naam is Astrid en ‘k ben een twintigjarige fraulein die in de streek van Brugge woont. Ik studeer leerkracht lager onderwijs maar in mijn derde jaar heb ik ontdekt dat ik dit niet voor de rest van mijn leven wil doen. Nadat ik (hopelijk) mijn diploma in juni behaald heb, ga ik een volledige andere richting uit: de cultuursector. Maar hoe dat zal lopen, daar heb ik nog geen idee van.

apr 28

Bokker in de kijker: xTinne

Deze keer stellen we als Bokker in de kijker xTinne aan jullie voor!
Lees het volledige verslag hier.

xTinne en Joke

Wie is xTinne? 
Zoals jullie in mijn boktnaam kunnen lezen, ben ik dus Tinne! Ik ben een meisje dat geboren is op 24 november 1996, wat mij dus intussen 17 jaar oud maakt. Momenteel zit ik in het laatste jaar van het secundair & volg ik de richting Boekhouden-Informatica. Normaal draag ik een bril, maar sinds kort heb ik ook lenzen omdat dit soms gewoon veel makkelijker is!

Oudere berichten «